Pepparlax

Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
0
Pepparlax

Här rimmas laxen i en saltlag före tillagning. Då blir den fast och fin med perfekt sälta, som bryts av med en nypa socker. Krydda med olika pepparsorter, lägg på grillen och bjud med pigg pepparrot i en krämig sås på crème fraiche. Lättlagat och jättegott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Pepparlax

Ingredienser

4 portioner
1 l  vatten
2 msk  salt
1 kg  skinn- och benfri laxfilé (gärna mittbiten)
2 msk  olja med citronsmak
2 msk  pepparblandning (t ex vit, svart och grön)
1 msk  socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

»Grillrökt« lax med kall gräslökssås
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med avokadokräm
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och ingefärsmarinerad lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga