Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett
Den här matiga, ljumma salladen med pepprig makrill och kaprisvinägrett är rena spakuren för kroppen. Salladen gör du av spenat, ägg, avokado och potatis. Blanda den gärna i förväg, men ringla över vinägretten vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
450 g delikatesspotatis
4 ägg
2 avokador
1 påse babyspenat (à ca 65 g)
4 rökta, pepparkryddade makrillfiléer (à ca 100 g)
Kaprisvinägrett
1/2 dl kapris
1 1/2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2727 KJ / 652 kCal
Fett49 g
Salt2.6 g
Kolhydrater21 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer