Perfekt chokladfondant

Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.

Ingredienser
4 portioner
125 g choklad (70 %)
100 g osaltat smör
3 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
2 msk kakao
25 g mjöl (25 g motsvarar ca 2 1/2 msk)
smör och mjöl till formarna
4 rutor choklad (70%, valfri smak)
florsocker
vaniljglass
färska hallon
Gör så här
00:12:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 709 kCal
Fett47 g
Salt0.51 g
Kolhydrater56 g
Protein14 g
Kommentarer
Gör din chokladfondant glutenfri genom att skippa mjölet helt och öka gräddningstiden något eller genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Yvonne
2024-12-30Den här chokladfondanten är så god! Ska göra den som efterrätt på nyårsafton.
Karin
2023-12-18Kraftig chokladsmak och fantastiskt rinnig inuti.
Carolina
2023-11-05