Perrellis paprikasoppa

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Perrellis paprikasoppa

Denna kryddiga och hälsosamma paprikasoppa passar perfekt att ta med sig i termos ut i skogen en skön höstdag. Ingredienser som chili och vitlök ger soppan dess karaktär. Servera soppan kall med lite yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Perrellis paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
4   röda paprikor
4   tomater
1   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   vitlöksklyfta
1   gul lök
1/2 dl  vinäger
1/2 dl  olivolja
5 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt och peppar

Tillbehör

1 dl  matyoghurt
bröd

För alla

Fri från gluten, men välj bröd till som passar.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Använd mjölkfritt alternativ till yoghurt och bröd som passar.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och välj bröd som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi840 KJ / 200 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastasallad med räkor, lök och ruccola
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Böcklingsallad med mörkt bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig löksallad med feta och mynta
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga