Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
0
Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

En fräsch fruktsallad på blåbär och persika smaksatt med mynta. Servera med en sötsyrlig kräm på gräddfil, grädde, florsocker och lime. Toppa med krossade mandelskorpor för härligt krisp!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

Ingredienser

4 portioner
3 dl  gräddfil
4   persikor
2 dl  blåbär
1   kruka mynta
1 dl  vispgrädde
1 1/2 msk  florsocker
1 tsk  finrivet limeskal
4   skorpor med mandel

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett22 g
Salt0.1 g
Kolhydrater31 g
Protein5.6 g

Testa liknande recept

Persikosoppa
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lime- och blåbärspaj raw style
Betyg 3 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga