Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm
![Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184645/cf_259/persiko-_och_blabarssallad_med_mandelsmulor_och_graddfilskram.jpg)
En fräsch fruktsallad på blåbär och persika smaksatt med mynta. Servera med en sötsyrlig kräm på gräddfil, grädde, florsocker och lime. Toppa med krossade mandelskorpor för härligt krisp!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
![Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184645/cf_259/persiko-_och_blabarssallad_med_mandelsmulor_och_graddfilskram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl gräddfil
4 persikor
2 dl blåbär
1 kruka mynta
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk florsocker
1 tsk finrivet limeskal
4 skorpor med mandel
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör glutenfri: välj glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett22 g
Salt0.1 g
Kolhydrater31 g
Protein5.6 g
Kommentarer