Persikotoast
![Persikotoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74084/cf_259/persikotoast.jpg)
En toast med grillade persikor eller nektariner som lagas med lönnsirap som ger mer karaktär än vanlig sirap. Mascarponen blandas med pressad citron som bidrar med en härlig syrlighet till persikornas sötma.
![Persikotoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74084/cf_259/persikotoast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 persikor (eller nektariner)
1/2 l hallon
4 skivor briochebröd (eller vitt bröd)
3 msk smör
200 g mascarpone
1 citron
lönnsirap
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt mascarpone till laktosfri kvarg eller cream cheese. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1713 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Kolhydrater38 g
Protein7.2 g
Kommentarer