Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Helstekt kyckling i ugn (gärna gårdskyckling) penslad med snabblagad persilje- och vitlöksolja. Dela kycklingen i bröst, vinge och lår och koka ihop en grönsaksgryta med tomat, champinjon, sparrispotatis, olivolja och vitt vin att servera till. En favorit till middag för hela familjen.

Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
1   kruka persilja
6 msk  olivolja
1   gårdskyckling (à ca 1,3 kg)
flingsalt
svartpeppar
12   sparrispotatisar
250 g  färska champinjoner
250 g  steklök
1   förp hela tomater (à 400 g)
5 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl  vitt matlagningsvin eller vitt vin
1   kruka gräslök
1 dl  grovriven parmesan

Till servering

bröd
smetana

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3292 KJ / 785 kCal
Fett46.6 g
Kolhydrater58.9 g
Protein23.9 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga