Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis
![Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62819/cf_259/persilje-_och_vitloksstekt_gardskyckling_med_tomat__champinjoner_och_sparrispotatis.jpg)
Helstekt kyckling i ugn (gärna gårdskyckling) penslad med snabblagad persilje- och vitlöksolja. Dela kycklingen i bröst, vinge och lår och koka ihop en grönsaksgryta med tomat, champinjon, sparrispotatis, olivolja och vitt vin att servera till. En favorit till middag för hela familjen.
![Persilje- och vitlöksstekt gårdskyckling med tomat, champinjoner och sparrispotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62819/cf_259/persilje-_och_vitloksstekt_gardskyckling_med_tomat__champinjoner_och_sparrispotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
6 msk olivolja
1 gårdskyckling (à ca 1,3 kg)
flingsalt
svartpeppar
12 sparrispotatisar
250 g färska champinjoner
250 g steklök
1 förp hela tomater (à 400 g)
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 kruka gräslök
1 dl grovriven parmesan
Till servering
bröd
smetana
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3292 KJ / 785 kCal
Fett46.6 g
Kolhydrater58.9 g
Protein23.9 g
Kommentarer