Persisk lammgryta med grönsaker
Tar man sig tid att göra en gryta blir man sällan besviken. Detta är ett recept på lammstek som får puttra ihop med aubergine, zucchini och paprikor i olika färger. Persisk lammgryta med grönsaker är en rejäl, smaklig och färgrik rätt.
Ingredienser
4 portioner
2 stora gula lökar
40 g smör eller margarin
600 g grytbitar av lammstek i 1 cm bitar
ca 7 - 7 1/2 dl kokande vatten
3 msk tomatpuré
1 dl passerade eller krossade tomater
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm gurkmeja
1 krm ingefära
3 auberginer
2 zucchini (gul och grön)
2 paprikor i olika färger
olivolja
Tillbehör
saffransris eller pasta
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera grytan med ris.
Gör mjölkfri: byt ut smör/margarin till mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Gott med yoghurt och lime vid sidan om.
Gröna tipset: Byt ut lammet mot quorn.
Gröna tipset: Byt ut lammet mot quorn.
Har du lagat receptet?
Kommentar
En underbar lammgryta! Jag valde dock att krydda lite extra med ingefär och grukmeja! Sen lät jag grytan koka tills dess att lammet nästan föll sönder och det bara smälte i munnen :P
Johanna
2012-03-20