Persisk linsgryta med rotselleri och mandel
I kvällens rätt får du avnjuta en persisk linsgryta med rotselleri och mandel. Lök och vitlök sauteras ihop med kryddor som gurkmeja, torkad ingefära, spiskummin och chilipulver. Där även kokosmjölk och linser adderas och en ljuvlig doft sprider sig i köket. Servera med ris och mandelspån.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
3 dl okokta röda linser
ca 400 g rotselleri eller morötter
65 g babyspenat
1 lime
salt
peppar
50 g rostade mandelspån
1 dl sultanrussin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3288 KJ / 786 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater99 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok vardagsrätt
Birgitta
2024-03-23Blev väldigt tunn trots bara 6dl buljong (använde torkade linser och färsk spenat). Kunde lätt ha dubblat kryddorna med, blev ganska menlös i smaken.
Anna
2023-05-21God rätt som är hyfsat enkel att laga. Om jag inte har i chili äter även 3-åringen denna rätt.
Anna
2022-03-09