Peruansk ceviche
Ceviche är en slags fiskcocktail som satt peruansk mat på världskartan. Här är det torsk som får ”tillagas” av syran från färskpressad limejuice, så låt den inte stå färdigblandad för länge innan den serveras. En fantastisk förrätt med friska, fräscha smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
6 portioner
300 g torsk (fryst, tinad och gärna MSC-märkt)
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
färskpressad juice av 3 lime
2 krm salt
ev kryddkrasse till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi249 KJ / 60 kCal
Fett0.3 g
Salt0.54 g
Kolhydrater4 g
Protein10 g
Kommentarer
Har ätit peruansk ceviche många ggr och den har aldrig haft ngn paprika. Däremot chili och koriander. Fisken kan med fördel ligga länge i limejuicen, 5-10 minuter är alldeles för lite för min smak och innebär i princip rå fisk.
Andrea
2023-12-28Bort med paprika. Lägg istället till en chili. Habanero eller spansk peppar funkar. Lägg även till koriander och 1 vitlöksklyfta. Ta några fiskbitar och mixa tillsammans med chili, salt, koriander, lite av löken och lime. Häll detta över fisken. Servera med kokt sötpotatis. Då kommer du ganska nöra peruansk ceviche!
Thomas
2021-05-09