Peruansk ceviche

Betyg 2.5 av 5.
75 personer har röstat
2
Peruansk ceviche

Ceviche är en slags fiskcocktail som satt peruansk mat på världskartan. Här är det torsk som får ”tillagas” av syran från färskpressad limejuice, så låt den inte stå färdigblandad för länge innan den serveras. En fantastisk förrätt med friska, fräscha smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Peruansk ceviche

Ingredienser

6 portioner
300 g  torsk (fryst, tinad och gärna MSC-märkt)
1   rödlök
1   röd paprika
1   gul paprika
färskpressad juice av 3   lime
2 krm  salt
ev kryddkrasse till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Har ätit peruansk ceviche många ggr och den har aldrig haft ngn paprika. Däremot chili och koriander. Fisken kan med fördel ligga länge i limejuicen, 5-10 minuter är alldeles för lite för min smak och innebär i princip rå fisk.

Andrea

2023-12-28

Bort med paprika. Lägg istället till en chili. Habanero eller spansk peppar funkar. Lägg även till koriander och 1 vitlöksklyfta. Ta några fiskbitar och mixa tillsammans med chili, salt, koriander, lite av löken och lime. Häll detta över fisken. Servera med kokt sötpotatis. Då kommer du ganska nöra peruansk ceviche!

Thomas

2021-05-09

Näringsvärde per portion

Energi249 KJ / 60 kCal
Fett0.3 g
Salt0.54 g
Kolhydrater4 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig räkceviche
Betyg 3.1 av 5.
228 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche på röding
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga