Pesto med pasta
Denna superenkla och snabblagade pesto med pasta kommer bli en ny favorit för stressiga dagar. Den goda peston av vitlök, basilika, ost, nötter och olja blandar du med pastan, enkelt och så gott.
Ingredienser
4 portioner
1 - 2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl färskriven parmesan eller annan lagrad hårdost
3/4 dl valnötter, pinjenötter eller solrosfrön
1 krm salt
1 dl olivolja, solrosolja eller rapsolja
1 - 2 msk vatten
svartpeppar
300 g spaghetti eller bandspagetti
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett34 g
Salt0.27 g
Kolhydrater52 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket bra recept, men se upp med viken olja du har hemma, vissa olivoljor kan ge en besk eftersmak. Jag serverade rätten med en krämig burrata extra peppar och flingsalt.
Jennie
2024-08-06Snabbt och mycket gott. Blandade pinjenötter och valnötter. Uppskattat recept som kommer att tillagas fler gånger.
Monika
2024-04-07Fungerar utmärkt med rostade solroskärnor och västerbottenost
Helen
2022-08-14