Pesto på örtstjälkar
Ta tillvara hela örten och minska ditt matsvinn! Hos många örter är även stjälkarna otroligt smakrika och gör sig perfekt i en pesto. Använd mjuka örtsjälkar som basilika, persilja, dill, mynta eller koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 4 dl
5 dl hackade örtstjälkar från t ex basilika och persilja
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 dl rapsolja
1/2 dl solroskärnor
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Prova även att göra peston på örtstjälkar av dill, mynta eller koriander.
Peston håller några dagar i kylen men går även bra att frysa in.
Peston håller några dagar i kylen men går även bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1284 KJ / 307 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
Supergod!
Christina
2022-10-22Smakar ljuvligt
Ingela
2022-08-31