Pestofylld cannelloni med kronärtskocka
Pestofylld cannelloni med kronärtskocka är som en mindre lasagne med goda söta och salta smaker. Servera som en stadig lunch tillsammans med en råkostsallad och dressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011
Ingredienser
4 portioner
1 burk kronärtskocksbottnar
250 g kvarg (1%)
1 dl grön pesto
1 tsk salt
1 krm peppar
300 g färska lasagneplattor
75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
2 tsk honung
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Råkostsallad
1 påse råkostsallad (à 275 g)
4/5 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg och matfett, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2799 KJ / 669 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Goda smaker men tyckte att det blev rinnigt & okul konsistens på hela rätten. Har frusit in resterna & hoppas att det "grötar till sig" vid uppvärmning.
Cecilia
2022-10-24