Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos
![Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63555/cf_259/pestogratinerad_torskfilé_med_persiljepotatismos.jpg)
Fisk och pesto är två vanligt förekommande ingredienser i det italienska köket. Här får du dem i en härlig kombination kompletterad med goda och nyttiga grönsaker som både sätter färg på tallriken och ger dig goda och nyttiga vitaminer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
![Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63555/cf_259/pestogratinerad_torskfilé_med_persiljepotatismos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
1 purjolök
250 g plommontomater
4 msk pesto
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
Persiljepotatismos
8 medelstora potatisar
1 dl mjölk
1 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
salt och peppar
Till servering
ca 80 g medelhavsmix (sallad)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Kockknepet: För att få ut mesta möjliga juice kan man micra citronen på högsta effekt i 10 sekunder innan den pressas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 737 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater34.9 g
Protein41.6 g
Kommentarer
Supergott om man älskar pesto! Det gör vi. Enkelt å snabblagat.
Siw
2023-09-09Den godaste fisken vi ätit på länge. Supergott !
Johanna c
2012-03-15