Pestokyckling med tomatcouscous
![Pestokyckling med tomatcouscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13949/cf_259/pestokyckling_med_tomatcouscous.jpg)
Kycklingen blir sagolikt saftig och smakfull när du bakar den i ugnen med ett täcke av pesto. Servera kycklingen med trivsam couscous och färgglad tomatsallad med yoghurt.
![Pestokyckling med tomatcouscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13949/cf_259/pestokyckling_med_tomatcouscous.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfiléer (färska eller frysta)
1/2 dl pesto
3 dl couscous
1 hönsbuljongtärning
2 tsk salt
peppar från kvarnen
Till servering
yoghurt
tomatsallad
För alla
Pesto innehåller parmesanost och nötter eller solrosfrön.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris i stället för couscous och glutenfritt bröd till servering.
Gör äggfri: välj pesto utan parmesanost (som kan innehålla konserveringsmedlet lysozym, E1105).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott! Både som vardagsmat och till helgen...
Sara
2005-03-02JÄTTEGOTT och fräscht. Det stod inget i anvisningen omhur det skulle saltas. Jag saltade filéerna innan peston ströks på samt satte lite salt i yoghurten.
Ulrika
2004-02-23