Pestopizza med mozzarella, grillad paprika och marinerad fänkål
Med en färsk, färdiglagad pizza med pesto och mozzarella som bas kan du snabbt bjuda på denna delikata medelhavspizza. Grädda pizzan gyllene och toppa med grillad paprika, salta oliver och marinerad fänkål. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta och belåtna. Smaklig måltid!
Ingredienser
1 pizza
150 g fänkål
1 msk hackad persilja
1/2 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 grillad paprika
1 färsk pizza med pesto och mozzarella (à ca 500 g)
ca 10 oliver
För alla
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i peston på pizzan. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston). Tillsätt ev en pesto utan parmesanost.
Gör så här
Tips
Garnera gärna med fänkålsdillen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7115 KJ / 1677 kCal
Fett100 g
Salt12 g
Kolhydrater142 g
Protein61 g
Kommentar
Ska det vara något typ av sås på? Tomatsås?
Camilla
2022-03-04