Pestopizza med paprikasallad
I denna pizzarätt har vi inte bara strött tomatsås över degen, utan även pesto. Eftersom vi älskar ost, har vi också här valt två olika sorters ostar; mozzarella och Folke. De röda paprikorna bryter av smakerna jättebra, och vi serverar den med pepprig ruccola. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Ingredienser
4 portioner
2 förp pizzakit (à 600 g)
130 g pesto (basilika)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl riven ost (gärna Folke)
2 röda paprikor
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salladskrydda
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3923 KJ / 929 kCal
Fett44 g
Salt5.7 g
Kolhydrater98 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ser gott ut det blir fint att göra själv
Henning
2020-08-11