Pestopizza med paprikasallad

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Pestopizza med paprikasallad

I denna pizzarätt har vi inte bara strött tomatsås över degen, utan även pesto. Eftersom vi älskar ost, har vi också här valt två olika sorters ostar; mozzarella och Folke. De röda paprikorna bryter av smakerna jättebra, och vi serverar den med pepprig ruccola. Buon appetito!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Pestopizza med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
2   förp pizzakit (à 600 g)
130 g  pesto (basilika)
2   förp mozzarella (à 125 g)
1 dl  riven ost (gärna Folke)
2   röda paprikor
1/2 msk  olivolja
1/2 msk  rödvinsvinäger
1/2 tsk  salladskrydda
65 g  rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Ser gott ut det blir fint att göra själv

Henning

2020-08-11

Näringsvärde per portion

Energi3923 KJ / 929 kCal
Fett44 g
Salt5.7 g
Kolhydrater98 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med kalkon och vitkål
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestopizza med taleggio
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- och paprikapizza
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärspizza
Betyg 3 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconpizza med tomat och haricot verts-sallad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikapizza med skinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga