Pestorisoni med avokado och grillad lax
Denna fräscha pestorisoni med avokado och grillad lax tillagar du snabbt till lunch. Blanda din kokta pasta med krämiga avokado, pesto, söta tomater, rödlök samt vackra oliver och servera med nygrillad, god lax.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner risoni
1/2 dl pesto
250 g körsbärstomater eller en tomat per person
1 liten rödlök
1 avokado
1 dl urkärnade oliver
4 bitar lax (à ca 150 g)
För alla
Gör glutenfri: byt ut risoni (som är en pastasort) mot ris.
Gör laktosfri: peston innehåller en liten mängd laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut peston mot hackad basilika, olivolja och en vitlöksklyfta.
Gör äggfri: pesto innehåller parmesan, som i sin tur kan innehålla lysozym (E1105) som känsliga äggallergiker kan reagera på. Gör i så fall som det står under mjölkproteinfri.
Gör så här
Tips
Blanda resten av peston med matyoghurt till en kall sås och servera till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2837 KJ / 679 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Enkelt, fräscht, nyttigt. Nästa gång testar jag att byta ut avokado mot feta ost. Alla i familjen åt upp - bra betyg
Per
2022-07-21Fantastiskt gott & enkelt, kommer att göra den många gånger till!
Carola
2022-06-30Mycket gott - lyxmat till vardags
Per
2014-07-27