Petit choux

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
5
Petit choux

Petit choux är vackra och goda små, franska bakelser, här fyller vi varje liten bakelse med grädde och färska hallon. Du kan också välja om du vill fylla bakelserna med vaniljkräm och eller andra bär. Petit choux ser avancerade ut, men de är faktiskt inte särskilt krångliga att göra. Våga testa!

Petit choux

Ingredienser

20 st
3 dl  vatten
100 g  smör
2 dl  vetemjöl ( 2 dl motsvara ca 120 g)
3   ägg

Vaniljgrädde

2 dl  vispgrädde
1 tsk  vaniljsocker

Till servering

1   förp färska hallon (à 125 g)
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Måste man blanda med just träslev eller funkar de med vanlig sked? Plastverktyg?:)

Janina

2024-02-23

Hej. Gjorde dubbelsats, undra om jag kan lägga dom i burk, dom utan fyllning, ?? Eller måste jag frysa in dom ? Tacksam för svar. Mvh Dorthe.

Dorthe

2023-04-30

Hej Dorthe! Om du ska använda dem inom ett par dagar så går det bra att förvara dem i kylen. I annat fall rekommenderar vi att frysa in dem. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-05-02

Går det att frysa dom ( utan grädde o bär )

Caroline

2023-04-14

Hej Caroline! Ja, det går bra att frysa dem utan fyllning. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-25

Näringsvärde per portion

Energi459 KJ / 110 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Bärtartelett med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljhjärtan
Betyg 3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ambrosiakaka
Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Budapestbakelse
Betyg 4.8 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbiskvier
Betyg 3.8 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skurna prinsessbakelser
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga