Philadelphiaglass

Betyg 3.4 av 5.
165 personer har röstat
24
Philadelphiaglass

Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Philadelphiaglass

Ingredienser

6 portioner
1   paket färskost (à 125 g)
2 dl  socker
1 1/2 tsk  vaniljsocker
3 dl  vispgrädde
3   äggulor
8   digestivekex

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
165 personer har röstat

Kommentarer

Förstår inte mängden färskost, ”2 pkt à 62g” så totalt 140g?

Ellenor

2024-08-19

Hej Ellenor! Jag håller med dig, konstigt skrivet av oss. Det fanns en gång i tiden två små askar som vägde 62 gram. Så jag har ändrat nu till 125 gram! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-20

Ska man använda äggvitorna? Ska man inte vispa äggulorna lite innan dom rörs i?

Majviol

2023-04-13

Hej Majviol! Nej i detta recept använder vi endast gulorna och det räcker att du rör ner dem i ostsmeten. Lycka till, hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-04-19

Gott, men jag har missat att jag skulle vispa och använda äggvitan också i receptet, skall vispa och använda den nästa gång och se om glassen blir ännu godare då.

Enrique

2023-01-08

Testa liknande recept

Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst cheesecake med saffran
Betyg 4.4 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladcheesecake med Smash
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbscheesecake (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havtornsripplad cheesecake
Betyg 3.3 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minicheesecakes
Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga