Picklad blomkål

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
2
Picklad blomkål

Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Picklad blomkål

Ingredienser

8 portioner
1   blomkål (à ca 500 g)

Lag

5 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12%)
3/4 dl  strösocker
1/2 msk  hel kummin
1/2 msk  fänkålsfrön
2   lagerblad
6   vitpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap så håller den picklade blomkålen 1-2 veckor i kylskåpet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jag följer receptet och lägger blomkålsbuketterna som fyller en 1 liter glasburk, häller på lagen - och som "bara" täcker glasburkens innehåll till drygt hälften. Ska jag laga dubbel mängd lag, dvs. drygt 1 liter, eller "sjunker" blomkålsbuketterna ihop över tiden så de alla blir syrade?

Lars-göran

2023-07-13

Hej Lars-Göran! Lagen ska täcka blomkålen så koka gärna en ny lag eller prova skär blomkålen i mindre bitar om det hjälper. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-07-14

Förvirrande, picklade grönsaker skall hålla i flera månader oöppnad men här står det 1-2 veckor, vilket är det igentligen?

Britt-louise

2021-08-24

Testa liknande recept

Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltgurka
Betyg 4 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga