Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön

Lägg in kålrabbi tillsammans med citron och senapsfrö i en sötsyrlig 1-2-3-lag. Servera den picklade kålrabbin i en sallad, på charkbrickan eller till korv, fisk, fläsk, kyckling eller halloumi.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön

Ingredienser

ca 2 liter
2 dl  ättiksprit (12%)
4 dl  strösocker
6 dl  vatten
1 tsk  salt
1 msk  senapsfrö
2   citroner
3   kålrabbi (à ca 350 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats som ger ca 2 liter.

Gör så här

Tips

Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade. Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1925 KJ / 458 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater77 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklade rädisor
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrade tomater med äpple och kålrabbi
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eivors syltade squash och paprika
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga