Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter

Picklad kålrot i en lag med smak av rosmarin smakar både gott och fräscht. Servera den picklade kålroten med klickar av färskost smaksatt med tomatpesto samt krispiga salladsblad från hjärtsallad och rostade hasselnötter.

Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
2 krm  salt
2   rosmarinkvistar
1   klyfta kålrot (à ca 200 g)
1 dl  cream cheese (färskost)
2 msk  tomatpesto
salt
svartpeppar
1   hjärtsalladshuvud
1 dl  rostade, hela hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi988 KJ / 237 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Frasig rulle med kålrot och nötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilipicklade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfrukter med ost- och nöttäcke
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga