Picklad rödkål
Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6-8 portioner
500 g rödkål
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk finriven färsk ingefära
1 liten kanelstång
3 stjärnanis
1 tsk hel svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi171 KJ / 40 kCal
Fett0.3 g
Salt0.68 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Smakar tvättmedel tyvärr.
Sarah
2023-12-24Tror att det är kombinationen av ingefära och stjärnanis som gör att jag tycker det smakar parfym.
Elisabeth
2021-01-26Hur länge håller den sig i kylen?
Ann
2021-01-07