Picklad rödlök
![Picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_147878/cf_259/picklad_rodlok.jpg)
Sugen på något nytt till dina tacos eller hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt. Det enda du behöver är ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå över natten. Det är riktigt vackert och smakligt. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen.
![Picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_147878/cf_259/picklad_rodlok.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 normalstora rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Picklad lök håller ca 1-2 veckor i kylen.
Det går bra att byta rödlök mot gul- schalotten eller silverlök.
Det går bra att byta rödlök mot gul- schalotten eller silverlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi61 KJ / 15 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater3 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Detta recept är så gott. Ha det till allt. Lätt att göra. 😃👍🏻
Pia
2024-07-19Varför används ättikssprit i de fleta av Icas recept. Det finns väl ingen anledning att bära hem 50% vatten när man handlar ättikssprit. Använd recept på Ren ättika 24% så lär sig folk att man kan minska storlek på flaskorna och spä ut ättikan med vatten hemm. :)
Brita
2024-07-17Enkel och så god!
Anna-karin
2024-06-15