Picklade kantareller med fänkål
Ta vara på skogens guld och gör picklade kantareller! Att pickla är ett enkelt och gott sätt att konservera. I vårt recept gör vi inlagda kantareller med fänkål och schalottenlök i en lag av vinäger, olja, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
ca 2 liter
500 g kantareller
2 bananschalottenlökar
1 fänkål
1/2 l äppelcider
1/2 l äppelcidervinäger
1 dl rörsocker eller strösocker
2 dl olivolja
1 msk flingsalt
4 lagerblad
8 svartpepparkorn
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen avser 1 hel sats på ca 2 l.
Gör så här
Tips
I en väl rengjord oöppnad burk håller kantarellerna ca 6 månader. En öppnad burk förvaras i kylskåpet och håller ca 1-2 veckor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1488 KJ / 323 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein16 g
Kommentar
Lite mycket vätska!!
Lena
2023-08-10