Piffig korvstroganoff
Denna piffiga stroganoff smaksätts med en skvätt konjak, sherry eller madeira som när den kokar in ger en härlig smak åt rätten. Receptet går lika bra att göra som en biffstroganoff med nötkött som till exempel ryggbiff eller lövbiff. Servera med nykokt fusilli.
Ingredienser
4 portioner
400 g falukorv
200 g champinjoner
1 finhackad gul lök
smör till stekning
1/2 tsk torkad dragon eller timjan eller färsk (1/2 tsk torkad dragon eller timjan motsvarar 1 tsk färsk)
2 msk konjak, sherry eller madeira
1/2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 - 2 tsk dijonsenap
2 tsk tomatpuré
1 tsk soja
salt och svartpeppar efter smak
2 msk hackad färsk persilja
Till servering
nykokt pasta (fusilli)
För alla
Kontrollera ingredienserna på falukorven och sojan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány i samarbete med Lantmännen.
Gör så här
Tips
Om du hellre använder nötkött än falukorv så passar det bra med ryggbiff eller lövbiff. Då strimlar du köttet, steker det i lite smör och olja på hög temperatur så att det får stekyta, ställer det åt sidan och följer sedan i övrigt receptet. Lägg i köttet samtidigt som crème fraichen och låt koka i några minuter så att köttet är genomvarmt. Smaka av med peppar och salt och avsluta med hackad bladpersilja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 733 kCal
Fett44 g
Kolhydrater59.1 g
Protein21.7 g
Kommentarer