Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost
![Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154298/cf_259/pilgrimsmussla_med_tomatsallad_och_getost.jpg)
Halstrade pilgrimsmusslor är en riktig förrättsfavorit som tål god variation! Här får de sällskap av pärltomater, silverlök och smulad getost – och lite färska örter som garnering.
![Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154298/cf_259/pilgrimsmussla_med_tomatsallad_och_getost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
12 gula pärltomater
12 röda pärltomater
1/2 silverlök
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1/2 tsk salt
8 pilgrimsmusslor
150 g getost
Till garnering
färska örter t ex körvel persilja, dill eller gräslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt getost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt getost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein14 g
Kommentarer
Rödvinssås är helt underbar.
Anne
2024-04-13Toppen gott!
Linda
2018-01-01