Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Oliver i vanilj är överraskande gott. Särskilt i sällskap med spröda pinjenötsflarn. Söta hallon och fin mynta ger en efterätt utöver det vanliga.

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Ingredienser

4 portioner

Flarn

70 g  pinjenötter (70 g motsvarar ca 1 dl)
50 g  rumstempererat smör
1/2 dl  strösocker
1/2 msk  flytande glukos
1 msk  vetemjöl
1 msk  mjölk

Vaniljkokta oliver

15   urkärnade svarta oliver
1   vaniljstång
1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten

Fyllning

2 dl  crème fraiche
4 tsk  florsocker
250 g  hallon
1   kruka citronmeliss

För alla

 

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majs-, ris- eller sojamjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör,laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är beräknad för 4 port och ger 12 st flarn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett42.4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater37.1 g
Protein5.8 g

Testa liknande recept

Parfait med After Eight
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronparfait
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenkyrkas saffransglass
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Jordgubbstårta
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga