Pinsa med lax, sparris och citron
Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.
Ingredienser
4 portioner
200 g laxfilé utan skinn
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk finskuren dill (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 gröna sparrisar
1/2 rödlök
2 förp pinsa bröd (à 230 g)
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3101 KJ / 742 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g
Kommentarer
Med rökt lax blir det 5 av 5 stjärnor
Åsa
2024-05-04Enkelt och väldigt gott.
Åsa
2024-03-30