Pinsa med lax, sparris och citron

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Pinsa med lax, sparris och citron

Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.

Pinsa med lax, sparris och citron

Ingredienser

4 portioner
200 g  laxfilé utan skinn
skal och saft av 1/2   citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk  finskuren dill (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
10   gröna sparrisar
1/2   rödlök
2   förp pinsa bröd (à 230 g)
2 dl  crème fraiche
2 dl  riven lagrad ost (gärna Folke)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Med rökt lax blir det 5 av 5 stjärnor

Åsa

2024-05-04

Enkelt och väldigt gott.

Åsa

2024-03-30

Näringsvärde per portion

Energi3101 KJ / 742 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Sparris- och parmesanpaj
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparrisflarn
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost
Betyg 5 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga