Pinsa med lufttorkad skinka och pesto

Har du provat pinsa? Den italienska delikatessen är en blandning mellan pizza och fluffig focaccia. Med färdig pinsabotten blir middagen klar på nolltid. Här har vi toppat pinsan med lufttorkad skinka, mozzarella och pesto, men endast fantasin sätter gränser.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 förp pinsa bröd (à 230 g)
2 dl tomatsås (gärna med örter)
2 mozzarella (à 125 g) (gärna buffelmozzarella)
Topping
1 dl pesto
8 skivor lufttorkad skinka
rucola
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej, låter gott, men vilken typ av pesto ska man ha? Hälsningar Margaretha
Margaretha
2025-02-17Hej Margaretha! Vanlig pesto med basilika är tänkt i det här receptet. Har förtydligat i receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-18