Pintade à la limousine (Kyckling med grönsaker och valnötter)
I detta recept på Pintade à la limousine får den helstekta kycklingen sällskap av vitkålsfräs och mjukkokta rotfrukter. Det fantastiska vitkålsfräset får du genom att fräsa strimlad vitkål med bacon, vitlök, valnötter och persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,2 kg)
olivolja till pensling
salt och peppar
Vitkålsfräs
750 g vitkål
1 pkt bacon (à 140 g)
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
50 g valnötskärnor
salt
nymalen peppar
1 dl grovhackad persilja
Rotfrukter
2 morötter
1 majrova
1 msk smör
salt
nymalen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
De olika delarna i maträtten kan användas var för sig. Vitkålsröran är väldigt god men det räcker väl med midre mängd olivolja.
Eva
2007-03-29