Pintade à la limousine (Kyckling med grönsaker och valnötter)

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Pintade à la limousine (Kyckling med grönsaker och valnötter)

I detta recept på Pintade à la limousine får den helstekta kycklingen sällskap av vitkålsfräs och mjukkokta rotfrukter. Det fantastiska vitkålsfräset får du genom att fräsa strimlad vitkål med bacon, vitlök, valnötter och persilja.

Pintade à la limousine (Kyckling med grönsaker och valnötter)

Ingredienser

4 portioner
1   kyckling (à ca 1,2 kg)
olivolja till pensling
salt och peppar

Vitkålsfräs

750 g  vitkål
1   pkt bacon (à 140 g)
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
50 g  valnötskärnor
salt
nymalen peppar
1 dl  grovhackad persilja

Rotfrukter

2   morötter
1   majrova
1 msk  smör
salt
nymalen vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

De olika delarna i maträtten kan användas var för sig. Vitkålsröran är väldigt god men det räcker väl med midre mängd olivolja.

Eva

2007-03-29

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd majrova
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga