Pintxos med grönsaker och manchego

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Pintxos med grönsaker och manchego

Varva ett snyggt torn med aubergine, zucchini och grillad paprika på rostad baguette. Spanska osten manchego är mild men smakrik och passar fint att gratinera dessa pintxos med. Läckra tilltugg!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Pintxos med grönsaker och manchego

Ingredienser

8 portioner
8   skivor baguette
1/2   rödlök
8   skivor aubergine
8   skivor zucchini
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1/2 krm  peppar
1   burk grillad röd och gul paprika (à 290 g)
8   skivor manchegoost (à ca 20 g)
8   tandpetare

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost. Kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Mums! Serverades tillsammans med kokt Majskolv och en varsin kokt kronärtskocka med citron och smält smör.

Therese

2019-05-13

Näringsvärde per portion

Energi475 KJ / 113 kCal
Fett5 g
Salt0.96 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pinxos med kronärtskockscrème
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Manchegoost med olja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad majs med chilismör och manchego
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tosta med tomat och serrano
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatistortilla med rökt skinka, spenat och manchego
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaspacho med spenat och lök-bocadillo
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga