Pintxos med grönsaker och manchego
![Pintxos med grönsaker och manchego](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_84685/cf_259/pintxos_med_gronsaker_och_manchego.jpg)
Varva ett snyggt torn med aubergine, zucchini och grillad paprika på rostad baguette. Spanska osten manchego är mild men smakrik och passar fint att gratinera dessa pintxos med. Läckra tilltugg!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
![Pintxos med grönsaker och manchego](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_84685/cf_259/pintxos_med_gronsaker_och_manchego.jpg)
Ingredienser
8 portioner
8 skivor baguette
1/2 rödlök
8 skivor aubergine
8 skivor zucchini
2 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk grillad röd och gul paprika (à 290 g)
8 skivor manchegoost (à ca 20 g)
8 tandpetare
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost. Kontrollera brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi475 KJ / 113 kCal
Fett5 g
Salt0.96 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentar
Mums! Serverades tillsammans med kokt Majskolv och en varsin kokt kronärtskocka med citron och smält smör.
Therese
2019-05-13