Piroger med ris- och sellerifyllning
![Piroger med ris- och sellerifyllning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Till lunch, mellanmål eller picknick, piroger passar vid de flesta tillfällen med sitt ätvänliga format. Pirogerna fyller du med ris, lök och selleri och avslutar med lite söt mango innan degen viks ihop kring fyllningen och pirogen gräddas i ugnen.
![Piroger med ris- och sellerifyllning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
30 st
Deg
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 krm salt
1 msk majs- eller solrosolja
ca 1 dl vatten
Fyllning
1 liten gul lök
1 msk smör
1 dl fullkornsris
1 - 1 1/2 krm gurkmeja
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 dl finstrimlad stjälkselleri
1/2 dl färsk mango i tärningar
2 msk grovhackade cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Måste man fritera dessa piroger eller går det bra att baka dem i ugn som vanligt?
Emma
2005-08-20det står fel i receptet. bakpulver står två gånger!! och antagligen fel mängd också. =(
Lina
2005-02-10