Piroger med rotselleri och ädelost
![Piroger med rotselleri och ädelost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245728/cf_259/piroger_med_rotselleri_och_adelost.jpg)
Smakrika och frasiga blir pirogerna när de görs av smördeg. Fyllningen med både rotselleri och päron samt en krämig ädelost som blandats med färskost gör att dessa smördegspiroger garanterat blir en återkommande favorit.
![Piroger med rotselleri och ädelost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245728/cf_259/piroger_med_rotselleri_och_adelost.jpg)
Ingredienser
24 piroger
400 g rotselleri
1 gul lök
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 päron (gärna conference, à ca 200 g)
140 g ädelost
50 g cream cheese (färskost)
2 förp färsk smördeg (à 250 g)
Till pensling
1 ägg
1 msk vatten
1 msk sesamfrö
1 msk blå vallmofrö
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi555 KJ / 133 kCal
Fett9 g
Salt0.33 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man frysa in dom?
Cristina
2023-01-24Väldigt lätta att göra och oerhört goda!
Linda
2023-01-11