Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
![Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235720/cf_259/pistage-_och_mandelgratinerad_blodapelsin.jpg)
Fantastisk god och fin efterrätt med blodapelsiner. Den goda pistage- och mandelkrämen passar perfekt att toppa de aromatiska och söta blodapelsinerna med. Gratinera i ugnen och servera gärna med glass.
![Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235720/cf_259/pistage-_och_mandelgratinerad_blodapelsin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 blodapelsiner
2 msk skalade osaltade pistagenötter
1 ägg
1 tsk strösocker
75 g mandelmassa
Till servering
chokladglass
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Näringsvärdet är beräknat exkl glass.
Gör så här
Tips
Pistagenötterna kan bytas ut till mandlar om du gillar det bättre.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi832 KJ / 199 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater25 g
Protein6 g
Kommentarer