Pistagefyllda aprikoser
Bjud dina gäster på något annorlunda som de säkert inte har testat förut. Du fyller aprikoser med en utsökt blandning gjord på pistagenötter och vispgrädde. Sötsakerna doppas i smält choklad och efter en stund i kylen kan de serveras och avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
20 st
20 torkade aprikoser
60 g pistagenötter (60 g motsvarar ca 1 dl)
1 msk socker
1 msk vispgrädde
100 g vit eller mörk choklad till doppning
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd ren mörk choklad av god kvalitet i stället för vit eller blockchoklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd ren mörk choklad av god kvalitet i stället för vit eller blockchoklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer