Pistagekräm

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
7
Pistagekräm

Krämig pistagekräm som kan användas till så många olika saker. Krämen av pistagenötter kan du använda som fyllning i bullar, tårtor eller andra bakverk. Pistagekrämen passar också att toppa glass med eller varför inte bred den på rostat bröd.

Pistagekräm

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl  skalade naturella pistagenötter
2 dl  flagad mandel
1 1/2 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 dl  kokosolja
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pistagekrämen håller minst två veckor i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Så gott!!! Kokosolja är en måste för det ska smaka bra

My

2024-06-20

Vad är näringsvärde på det här per 100g?

My

2024-06-14

Vi provade att göra denna kräm och vi tyckte inte det smakade något speciellt med pistage och den blev grå. Vi använde rapsolja.

Agneta

2023-12-13

Testa liknande recept

Pistagepraliner
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandel- och chokladglass med pistage- och mandelflarn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga