Pistagepesto
![Pistagepesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_214251/cf_259/pistagepesto.jpg)
Sugen på en ny typ av pesto? Prova pistagespesto, som du enkelt gör med pistagenötter, basilika, persilja, vitlök, citron och parmesan. Servera den smakrika pistagepeston tillsammans med din favoritpasta, eller varför inte på pizza eller till bröd?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
![Pistagepesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_214251/cf_259/pistagepesto.jpg)
Ingredienser
ca 3 dl
2 krukor basilika
1 kruka persilja
3/4 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan
1/2 dl rostade pistagenötter
1/2 skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Håller ca 1 vecka i kylskåp.
Har du lagat receptet?
Kommentarer