Pita med koreansk portabello och limegurka

Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pita med koreansk portabello och limegurka

Pita med koreansk portabello och limegurka är en smakexplosion som serveras i ett fluffigt bröd! Portabellon steks med ingefära, vitlök och soja och fyller pitabrödet tillsammans med en slaw gjord på morot och rättika samt syrlig gurka och het gochujangsås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Pita med koreansk portabello och limegurka

Ingredienser

4 portioner

Slaw

150 g rättika
1 morot (à ca 80 g)
2 krm salt
3/4 dl majonnäs
1 kruka koriander
svartpeppar

Gurka

1/2 rödlök
250 g snackgurka
1 lime (skal och saft)

Svamp

300 g portabellosvamp
1 1/2 msk riven ingefära
2 msk smör
1 1/2 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja

Till servering

4 pitabröd (se länk i text för hemgjorda)
salladsblad
gochujangsås
rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott. Bytte portabello mot skogschampinjoner andra gången eftersom portabellon saknades i affären - funkade lika bra. Bröden blev stora och fluffiga, mycket godare än köpta

Caroline

2025-04-22

Väldigt gott! Kändes lite pyssligt första gången med flera olika moment men allt var enkelt. Jag bakade egna pitabröd enligt receptet och de blev väldigt tunna och stora så nästa gång gör jag fler av degen och mindre. Blev mycket bröd nu. Både gurkan och slawn passar säkert väldigt bra till annat, grillat tex. Gurkan var överraskande god och allt blev en jättebra kombo. Kommer absolut att göra igen. Kan tänka mig att det går att steka kött eller kyckling i tunna skivor på samma sätt som svampen om man vill.

Karolina

2025-04-12

Så enkelt men så gott! Perfekt vegolyx!

Hanna

2025-04-07

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan gouchjuangsås och sesamfrön.
Energi2010 KJ / 480 kCal
Fett25 g
Salt3.1 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika
Betyg 2.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika
Betyg 2.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Korean fried chicken
Betyg 4.5 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad