Pitabröd med honung
Baka egna pitabröd! Här ett recept på saftiga och ljuvligt goda pitabröd med honung i degen. Servera sedan dina pita med valfria tillbehör: som halloumi, kebab, kyckling, färs eller falafel.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
16 st
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
11 - 12 dl vetemjöl
1 tsk honung
1 1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi676 KJ / 162 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Kommentarer
Bra recept, jag brukar grädda två åt gången i pizzaugnen. Vänder dom inte men roterar dem lite grann under gräddningen.
Henrik
2024-07-20Bra recept sim tydliggör att bröden ska vändas efter jäsning o läggas på varm plåt
Karin
2024-01-07Det här är det bästa pita-receptet jag hittat. Tack! Skippa bakplåtspapperet, de tål inte 275°, eller använd en pizzasten istället för plåt. Då blir bröden om möjligt ännu bättre.
Mikael
2023-11-12