Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver

En nachotallrik inspirerad av medelhavets smaker? Ja tack! Toppa knaprigt ugnsrostade pitabröd med rostade kikärtor, soltorkade tomater, kalamataoliver och fetaost och servera med tzatziki.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver

Ingredienser

4 portioner
3 - 4   pitabröd
3 msk  olja
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk  paprikapulver
2 krm  salt
1 dl  soltorkade tomater
1 dl  urkärnade kalamataoliver
1 dl  hackad persilja
150 g  fetaost

Tzatziki

1   liten gurka
1/2 tsk  salt
2 dl  matyoghurt (10 %)
1   riven vitlöksklyfta
salt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt. Byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Har du libabröd eller tortillabröd hemma? Det funkar lika bra som pitabröd.
Använd olja från burken med soltorkade tomater att blanda med kikärtorna. Förvara resten av oljan i burken i kylen och använd när du gör dressing eller sås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2329 KJ / 554 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm
Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade grönsaker i libabröd med hummus
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopastej
Betyg 4.8 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grekisk vegopytt i långpanna
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga