Pitstop route sixtysix-chili med fruktsalsa och tortillatrassel
Ett festligt storkok på chili con carne som kan förberedas i god tid. Låt varken antalet ingredienser eller den långa koktiden avskräcka dig, dina gäster kommer att tacka dig! Bjud med rostat tortillabröd i tunna strimlor och en fruktig salsa med färsk mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
1 påse torkad hel chipotle chili (3 st för 10 portioner)
1 påse torkad hel ancho chili (1 st för 10 portioner)
1 påse torkad hel guajillo chili (3 st för 10 portioner)
2 1/2 dl rödvin
1 1/2 dl cherry- eller rödvinsvinäger
1 dl balsamvinäger
1 dl worcestersås
2 gula lökar
ca 5 jalapeño eller spansk peppar, beroende på styrka
3 gröna paprikor
3 röda paprikor
ca 8 skalade vitlöksklyftor
140 g tärnad bacon
3 burkar körsbärstomater (à ca 400 g)
3/4 dl konc kalvfond
3/4 dl tomatpuré
2 lagerblad
2 msk spiskummin
1 kg nötfärs
3 förpackningar kokta bönor (à ca 400 g, t ex svarta, stora vita och pintobönor)
1 förpackning majs (à ca 340 g)
olja
ev tabasco
ev salt och peppar
Tortillatrassel
1 förpackning stora tortillabröd (à ca 300 g)
3 msk rapsolja
Fruktsalsa
1 honungsmelon
1 mango
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 dl hackad färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3005 KJ / 719 kCal
Fett29 g
Salt6.02 g
Kolhydrater61 g
Protein44 g
Kommentarer
Verkligen supergod! En klar favorit här. Den blir ju så het som man gör den. Finns ju många olika styrkor på torkad chili.
Anna-lena
2017-03-11Good depth of flavour and nicely balanced heat (though certainly not "hot"). My first version was quite acidic and I would recommend using a good balsamic vinegar and using only 1 dl of red-wine vinegar (for 10 persons).
Mark
2015-05-17Jättegod, speciellt när den fått stå några dagar
Emma
2015-05-04