Pizza bianca med sardeller och citron
![Pizza bianca med sardeller och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170716/cf_259/pizza_bianca_med_sardeller_och_citron.jpg)
Få till en snabb och god hemmagjord pizza med hjälp av färdigköpt surdegsbotten. Pizza biancan toppas med mozzarella, kronärtsskocka och sardeller istället för tomatsås. Citronskivorna som bakas i ugnen är pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
![Pizza bianca med sardeller och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170716/cf_259/pizza_bianca_med_sardeller_och_citron.jpg)
Ingredienser
1 plåt
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 citron
1 påse, färsk pizzadeg på surdeg (à 400 g)
1/2 burk sardell (à 80 g)
1 buffelmozzarella (à 100 g)
färsk basilika
olivolja
svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6642 KJ / 1577 kCal
Fett58 g
Salt6.65 g
Kolhydrater198 g
Protein76 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer