Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto

Betyg 3.2 av 5.
70 personer har röstat
0
Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto

Blond pizza, visst låter det skoj? Alltså en pizza med bara ost. I stället för att bre på tomatsås bjuds en fräsch tomatsalsa att klicka på efteråt. Komplettera med en hemgjord pesto på vitlök, valnötter, basilika och spenat. Kalasgott att servera på mingelfesten!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto

Ingredienser

Ger 6 pizzor à 10 bitar
2 msk  olivolja
500 g  ricottaost
500 g  getost av chèvretyp
chiliflakes
olivolja
salt och peppar

Pizzadeg

3 1/2 dl  iskallt vatten
50 g  jäst
2 msk  olivolja
9 dl  vetemjöl
1/2 msk  salt
mjöl till utbakning

Tomatsalsa

5   tomater
1   urkärnad och finhackad röd chili (t ex spansk peppar)
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  äppelcidervinäger
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 1/2 dl  hackad basilika

Valnötspesto

2   vitlöksklyftor
200 g  valnötter
2   krukor färsk basilika
100 g  babyspenat
1 msk  färskpressad limejuice
3 dl  olivolja
3 krm  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Pizza bianca
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri färdig pizzabotten eller baka glutenfritt själv.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost och ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost och/eller tofu.

Tomatsalsa

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Valnötspesto

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per pizza med tillbehör.

Gör så här

Tips

Pizzan kan bakas flera timmar i förväg och sedan värmas ca 10 minuter i ugnen på 125°C. Valnötspeston och tomatsalsan kan också förberedas, men vänta med att röra ner basilikan till strax före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi6793 KJ / 1623 kCal
Fett128 g
Salt12.5 g
Kolhydrater77 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Canelloni med spenat och ricotta
Betyg 4 av 5.
59 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crostini med ricotta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga