Pizza med olivkräm och prosciutto

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Pizza med olivkräm och prosciutto

Egen pizzadeg slår väl ändå det mesta, det tar en liten stund men är värt den tiden. Pizzans innehåll kan varieras i oändlighet, här ersätts den klassiska tomatsåsen av en olivkräm som görs av gröna oliver, vitlök och olivolja. På pizzan lägger du smakrik skinka, körsbärstomater och mozzarella.

Pizza med olivkräm och prosciutto

Ingredienser

2 stora pizzor

Pizzadeg

25 g  jäst
3 dl  ljummet vatten (37°C)
2 msk  olivolja
2 dl  durumvetemjöl (till deg, 2 dl motsvarar ca 130 g)
1 dl  durumvetemjöl (till utbakning, 1 dl motsvarar ca 65 g)
5 dl  vetemjöl (till deg, 5 dl motsvarar ca 300 g)
1/2 dl  vetemjöl (till utbakning, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)

Topping

1   förp gröna urkärnade oliver (à 235 g)
2   vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
2   förp mozzarella (à 125 g)
1   förp körsbärstomater (à 250 g)
1   förp prosciutto crudo (à 120 g)
2 krm  nymald svartpeppar
1 tsk  flingsalt
1   kruka färsk basilika

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per pizza.

Gör så här

Tips

Grillad pizza på sommaren är magiskt! Investera i en pizzasten som du lägger på grillgallret och har rejält med glödande kol under. Det blir nästintill som stenungsbakat!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi8505 KJ / 2033 kCal
Fett107 g
Salt12 g
Kolhydrater197 g
Protein64 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad matsvinnspizza
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med paprikapesto och prosciutto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga