Pizza med paprika, tomat och pinjenötter
![Pizza med paprika, tomat och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225595/cf_259/pizza_med_paprika__tomat_och_pinjenotter.jpg)
Toppa din pizza med en enkel tomatsås, rostad paprika, pinjenötter och färsk basilika. Använd färdig pizzadeg och servera pizzan med en krispig kålsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
![Pizza med paprika, tomat och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225595/cf_259/pizza_med_paprika__tomat_och_pinjenotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g röd paprika (gärna spetspaprika)
1 msk olivolja
1/4 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 msk olivolja
400 g små tomater (gärna körsbärstomater)
300 g vitkål
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1 krm salt
2 msk olivolja
2 förp färdig pizzadeg (gärna surdeg)
2 mozzarella (à 125 g)
salt
svartpeppar
Till servering
1 dl pinjenötter
1/2 kruka basilika
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Istället för pinjenötter kan du toppa pizzan med solroskärnor.
Har du lagat receptet?
Kommentar
God vegetarisk pizza, lätt att baka med färdig deg.
Shahzad
2021-03-13