Pizza med pumpakräm och pecorino

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Pizza med pumpakräm och pecorino

Flatbread, pizza eller tarte flambée – den goda favoriten har många namn. Här toppar vi den lakto-vegetariska pizzan med pumpakräm och riven pecorino. Servera som förrätt, snack eller varmrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Pizza med pumpakräm och pecorino

Ingredienser

4 portioner
1   hel pumpa à ca 700 g (gärna butternut)
50 g  smör
1 tsk  vinäger
1/2 tsk  salt
ca 400 g  pizzadeg (gärna surdeg)
100 g  riven pecorinoost

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Rosta pumpakärnorna med olja och salt. Gott som snacks eller salladstopping.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1810 KJ / 432 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpakräm med kokos och sesam
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa med guacamole och grönsaksstavar
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga