Pizza med pumpakräm och pecorino
![Pizza med pumpakräm och pecorino](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202591/cf_259/pizza_med_pumpakram_och_pecorino.jpg)
Flatbread, pizza eller tarte flambée – den goda favoriten har många namn. Här toppar vi den lakto-vegetariska pizzan med pumpakräm och riven pecorino. Servera som förrätt, snack eller varmrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
![Pizza med pumpakräm och pecorino](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202591/cf_259/pizza_med_pumpakram_och_pecorino.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 hel pumpa à ca 700 g (gärna butternut)
50 g smör
1 tsk vinäger
1/2 tsk salt
ca 400 g pizzadeg (gärna surdeg)
100 g riven pecorinoost
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Tips
Rosta pumpakärnorna med olja och salt. Gott som snacks eller salladstopping.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1810 KJ / 432 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein15 g
Kommentarer