Pizza med sparris och västerbottenskräm
Pizza behöver inte nödvändigtvis ha tomatsås. Den här lyxiga sparrispizzan på hemgjord pizzadeg toppas med västerbottenskräm i stället. Ät pizzan i snibbar som tilltugg eller varför inte som en spontan sommarmiddag på bryggan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 7 dl vetemjöl special
2 dl crème fraiche
2 dl riven Västerbottensost
2 tsk flytande honung
1 knippe grön sparris (à 250 g)
vilda örter (t ex späda maskrosblad och hundkexblad, eller ruccola till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2822 KJ / 675 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade lufttorkad skinka grönkål och päron på, fullträff. Toppa om man vill med rucola
Susanne
2021-08-30Väldigt god och enkel! Rekommenderas
Nadja
2021-03-03Hur många pizzor är 4 port?
My
2020-05-01Hej My! Det blir 2 pizzor. I steg 3 delar man upp degen i 2 delar. Hoppas att du gillar pizzan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-04