Pizzadeg
Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)
För alla
Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).
Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g
Kommentarer
Sjukt bra recept. Jag har använt det många gånger och inte alltid varit så noga med tiden, ibland står degen framme längre innan den åker i kylen och ibland står den längre i kylen. Pizzorna blir alltid lika bra. Och får man det över så går det att göra frallor dagen efter.
Kristina
2024-06-29Kan vara det sämsta receptet på hela internet. Vart en stenhård, torr degklump som inte ens bakmaskinen rådde sig på. Motorn började näsran brinna av denna torra monstrositet. Duger möjligtvis att slänga igenom isen om man behöver en vak.
Wanezza
2024-04-25Det är snabbt och smidigt att ha färdig pizzadeg i frysen, och resultatet blir lika bra. När jag delat degen i portionsbitar lägger jag var och en i en glasburk som får jäsa i kylen under en blöt handduk, enligt receptet. När degen är färdigjäst sätter jag ett lock på varje burk och ställer in i frysen. Sen är det bara att ta fram önskat antal pizzadegar och tina upp dem i rumstemperatur ca en kvart medan pizzaugnen blir varm och toppingen förbereds. De jäser upp lika fint som de vi gräddar direkt.
Annika
2024-02-22